Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is één van toonaangevende business schools van Europa en vroeg om een campagne om bachelorstudenten te werven voor haar Master of science programma (MSc), een intensieve opleiding van zestien maanden. Op dat moment – 2004 – was net de nieuwe BaMa-structuur ingevoerd, waardoor het voor bachelorstudenten aan een reguliere universiteit eenvoudiger werd om over te stappen naar het Master-programma van Nyenrode.

We bedachten een actie gebaseerd op een fictief maar herkenbaar syndroom, dat we Mid Study Crisis (MSC) noemden en een kern van waarheid in zich droeg: in de loop van de studie neemt vaak de motivatie af of ontdekken studenten dat ze eigenlijk iets anders willen, wat veelal gepaard gaat met laat opstaan en vooral veel pizza en shoarma – niet toevallig allemaal duidelijke symptomen van MSC.

Rekruteringsteams van Nyenrode gaven zich uit voor medewerkers van Meldpunt MSC en trokken gewapend met folders naar de campussen van reguliere universiteiten. De folders riepen op tot het doen van een online zelftest op meldpunt-msc.nl. Was er inderdaad sprake van MSC dan was de oplossing het Master of Science-programma van Nyenrode en werd je doorgeleid naar de aanmeldsite sixteenmonths.com onder het motto “Sixteen months that will change your life.”

De campagne resulteerde in drie maal zoveel aanmeldingen als in de voorgaande jaren.

Bureau: Gummo. Klant: Nyenrode. Account en strategie: Onno Lixenberg. Creatie: Hajo de Boer, Olaf Zwetsloot.

Nyenrode Business Universiteit: Info

Nyenrode Business Universiteit: Informacion

  < >

  Nyenrode Business Universiteit:

  < >

  Nyenrode Business Universiteit: print / freecards

  < >

  Nyenrode Business Universiteit: Folder / Web

  < >

  Nyenrode Business Universiteit:

  • Volkskrant

  • Spits

  < >

  Nyenrode Business Universiteit: Pers

   < >

   Nyenrode Business Universiteit: