Roler is een nieuw merk ontstaan uit een fusie van onderwijsorganisaties, o.a. OSG Metrium, dat als sinds 1925 in het onderwijs actief is.

Tezamen met de klant en designbureau Koeweidenpostma hebben we een nieuw merk ontwikkeld, waarbij de ‘O’ in het logo staat voor de verschillende schillen van flexibele arbeid – de zogeheten interne en externe flex – waaruit veel moderne organisaties zijn opgebouwd.

Centraal in de positionering staat de gedachte dat de moderne werknemer steeds meer een werkondernemer is met verschillende rollen tijdens de verschillende fasen van zijn of haar loopbaan – nu eens in vaste dienst dan weer als interimmer of gedetacheerde.

Roler faciliteert deze verschijningsvormen in samenspel met de medewerker, die actief de regie neemt over de eigen carrière. Kortom: pak je rol.

Koeweidenpostma tekende voor de nieuwe naam en corporate identity (huisstijl, webdesign en logo); ikzelf voor payoff, positionering en copy. Onderdeel van de positionering is de ontwikkeling van een geheel eigen idioom, waarvan het neologisme schaalkracht – een USP van Roler – een voorbeeld is.

www.roler.nl
www.koeweidenpostma.com/roler/

Klant: Grow Work Group. Strategie: Hugo van den Bos (Koeweidenpostma). Creative direction: Eddy Wegman (KP). Design: Eddy Wegman, Tabi Aziri (KP). Fotografie: Isabella Rozendaal (KP)
Website: TamTam. Copy, payoff en postioneringsstrategie: Olaf Zwetsloot

Roler: Info

Roler: Informacion

  < >
  < >

  Roler: Positionering

  < >

  Roler: Web & diensten

  < >
  < >
   < >