Stichting Jazz

In nauwe samenwerking met Stichting Jazz heb ik het Creative Music Lab opgezet, een serie van vier improvisatiegerichte workshops voor vmbo-scholieren, afgesloten met een concert door de leerlingen op een professioneel podium. In het eerste jaar zijn we van start gegaan met ideeën van leerlingen die ze hadden verzonnen op basis van beats die ze zelf hadden voorgedragen en waarvan DJ Cassie6 vervolgens loops heeft gemaakt. De workshops waren gericht op jongeren voor wie toegang tot het culturele circuit en moderne geïmproviseerde muziek geen vanzelfsprekendheid is. Veel jongeren hadden dan ook geen muzikale achtergrond.

Leerlingen konden vrijwillig intekenen op de ‘stoomcursus podiumbeest’. In het eerste jaar vond het eindconcert plaats in het Bimhuis met scholieren van het Calvijn met Junior college uit Amsterdam-West. In het tweede jaar deed ook de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) mee in de kleine zaal van Paradiso. Leerlingen van beide scholen hebben daar gezamenlijk de sterren van de hemel gespeeld onder begeleiding van leerkrachten en professionele muzikanten.

Creative Music Lab kwam tot stand dankzij steun van het AMVJ fonds voor de cultuurparticipatie van jongeren.

Klant: Stiching Jazz – Richtje Sybesma, Jacek Rajewski. Concept en creatieve directie: Jacek Rajewski, Olaf Zwetsloot, DJ Cassie6 (Caspar Römelingh). Leerkrachten: Célestine Hoogerwaard (CmJ), Modeste Breukers (OSB), Huub Hoogkamp (OSB), Olaf Zwetsloot. Muzikanten: de leerlingen. Professionele muzikanten: Thomas Winther Andersen (contrabas), Danny van Kessel (piano), Olaf Zwetsloot (altsax).

Stichting Jazz: Info

Stichting Jazz: Informacion

< >

Stichting Jazz: Gig Paradiso

< >

Stichting Jazz: Foto's

< >

Stichting Jazz:

< >

Stichting Jazz:

< >

Stichting Jazz:

    < >

    Stichting Jazz: